4 sep. 2014

Vinbärskaka

Hade IGEN sjukstuga här hemma idag, och förutom x antal filmer och böcker, lite tecknande och gos med kissen så tog vi fram en ask av sommarens vinbär från frysen (tack mamma!) och bakade en kaka. Två flugor i en smäll, vitaminer och underhållning i ett liksom.

Lite surt, tyckte flickan, men mamman gillade!
Här är receptet:

Till bottnet:
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk soda
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 1/4 dl surmjölk (jag blandade lite grekisk yugge med helmjölk)
1/2 dl olja

Ovanpå:
c 3 dl vinbär (det var lingon i ursprungsreceptet)
1 ägg
1 burk kvarg (jag använde vaniljkvarg, och lämnade bort sockret)
1/2 dl socker

Blanda mjöl, socker, soda, vaniljsocker och kanel. Rör ner surmjölk och olja.
Häll över i en smörjd form (c 26cm).
Strö bären över degen.
Blanda kvarg, ägg och socker, och bred jämnt över kakan.
Grädda på lägsta falsen i 200 C c 30 minuter, och låt svalna före servering.






Inga kommentarer: