1 jan. 2014

Provkörning av kromad italienare

Sov till tolv idag, hela högen! Är fortfarande lite chockad över den insikten. När har det senast hänt liksom, nångång i gymnasiet kanske?

Nå, idag (med vänlig hänvisning till förra inlägget, där rolig matlagning nämns som en punkt i nyårslistan) provade vi Marcato- pastamaskinen julgubben hämtade, och kunde konstatera att färskpasta är en klass för sig. Lite knöligt såhär första gången, innan fingertoppskänslan utvecklas, men mycket roligt!

Blanda ägg (eller vatten) och durummjöl

Knådaknåda

Låt degen passera igenom kaveln ett antal gånger

Vi gjorde tagliatelle, nästa gång nåt fyllt, kanske gnocchi eller ravioli?

En ragú av malet kött, tomat, vitlök och kantarell - kan också kallas pripelsås.
Det enda som fattades var ett glas gott rött till, men enbärsmust var inte så tokigt det heller.

Vad ska vi hitta på till näst? Macaroons* vore lite skoj, och såg jättefina såna, ljusblå med nånslags små silverflagor på Pinterest, dem blev jag blev sugen att fixa. Varifrån månne man får tag i ätbart, snyggt glitter?


*so last season, jag vet, men liksom sushi tror jag de små underbara tingen fått en vän i mig för all framtid

Inga kommentarer: