17 juli 2013

Smulis

Efter lite diskuterande om vad som borde göras med blåbären vi på fyrmanhand plockat ihop under förmiddagen, kom vi fram till att en smulpaj torde vara alla till glädje. Nappade receptet från ica:s nätsida, men kan rekommendera det- det blev utomordentligt gott. Ugnen på 200 C, c 20 minuter. Först blandas bären med lite socker och mjöl och hälls i botten av en form, sen smälts smöret och vevas ihop med mjöl och socker till en deg som klickas ut ovanpå. Funkkar säkert med annat än blåbär!

  • blåbär, så mycket man nu har (0,5 - 1 l kanske?)
  • 0,5 dl socker 
  • 2 msk vetemjöl

Smuldeg

  • 100 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl


EDIT: testade nästa dag med samma deg till rabarber och persika-fyllning. Mycket gott också det!

Inga kommentarer: