25 mars 2013

Muzzlor

Är det musselsäsong eller nåt? Alla har ju frossat i musslor tydligen, det kan ju inte vara bara av en slump? Såhär såg våra ut igårkväll när jag putsade dem. Försökte frenetiskt att inte tänka på att de fortfarande levde när jag ryckte skägget* av dem.

 
 
Undrar förresten hur musslor ligger på kurvan ur miljömässig synvinkel? Är det klimatsmart att äta musslor eller inte? Åtminstone ligger de ju rätt tidigt i näringskedjan, vilket är bra. Och ekonomiskt är det också, en tvåpersoners sats kostar en knapp tia.

Och vinet? Det blev en flaska Oomoo (en australiensisk Sauvignon Blanc - Pinot Grigio blend på 12 e) som jag inte först hade särskilt höga tankar om, men som visade sig passa riktigt bra till dehär filurerna.

*vad ÄR detdär skägget för nåt anyways?

Inga kommentarer: